Loading...

Ideja za spletno stran je nastala, ko sem bila sama noseča in sem se soočala s takšnimi in drugačnimi vprašanji. Prebirala sem različno domačo in tujo strokovno literaturo, znanstvene raziskave, strokovne članke, mnenja za in proti in tako spoznala kako težko je najti koristne, uporabne in kvalitetne strokovne informacije.

Spletna stran je namenjena vsem vam, predvsem ženskam, pa tudi ozaveščenim moškim, ki se globoko v sebi sprašujete kdaj, kako, na kakšen način, s kakšnimi metodami, izdelki, dodatki doseči optimalno zdravje in dobro počutje.

Smisel strani je, da vam olajša delo in strne na eno mesto vse koristne informacije, ki jih v določenem obdobju življenja iščete oziroma potrebujete, ter vam tako ponudi možnost, da se lahko ustrezno podučite in pravilno odločite.

Zdrav otrok, a je to danes samoumevno ?

Niti ne, v največji meri je to odvisno od nas, ozaveščenih staršev. Odvisno je od telesa, v katerem bo rastlo malo bitjece, ki ves čas potrebuje zdrava ekološka hranila, pozitivne hormone (oksitocin, serotonin, dopamin) in prijetne čustvene vibracije. Različne strokovne raziskave dokazujejo, da se vsak naš stres projicira na otroka v času nosečnosti v desetkratni dozi, da ne govorimo o posledicah uživanja neprimernih substanc (alkohol, kajenje, droge). Bodimo odgovorni, ne skrbimo le zase.

Vsak si po svoje razlaga termin »zdrav otrok«. Za mene in mojo družino to pomeni ljubljenega, srečnega, zadovoljnega otroka, pri katerem vidiš, da ima zagotovljene vse pogoje, ki jih potrebuje za zdravo, kvalitetno in polno življenje. Pomeni, da mu dnevno daješ veliko brezpogojne ljubezni, topline, popolnega razumevanja, svobode in ga ne omejuješ. Prav tako to vključuje povsem predano intenzivno ukvarjanje z otrokom, njegovo vodenje skozi učne procese in potešitev njegove brezmejne radovednosti. Njegove ljubezni nikoli ne meriš z nesmiselnimi materialnimi stvarmi in se ne bojiš biti drugačen ter ravnati drugače od vsesplošnih družbenih načel.

Zavedati se moraš, da otrok ni tvoja last. Pusti mu, da razvije svojo edinstveno osebnost, da postane samostojno bitje, pri tem pa obdrži pristne človeške lastnosti. Si njegov skrbnik, učitelj in ga samo spremljaš na njegovi poti. Po svojih najboljših močeh se trudiš, da mu skozi procese odraščanja kot starš preko dobrega vzora in premišljene vzgoje predaš pomembne vrednote kot so: pristnost, celovitost, enakovrednost in lasten občutek za odgovornost. Da bo lahko osebnostno rastel.

Pomembno je, da mu predaš moralne vrednote oziroma etična načela, ki so temelj, na katerem bo kasneje v življenju sprejemal odločitve.

Nujno je, da si kot razgledan novodoben starš osveščen glede stanja našega planeta, matere Zemlje. Kolikor je možno kupuješ kakovostna naravna oblačila, naravne igrače in vso potrebno ekološko opremo.

Vse to so ključni nosilni stebri za uspešen razvoj tako otroka in družine kot celote. Le tako bo otrok lahko svet sprejemal z zanimanjem in čudenjem, ne pa z občutkom strahu in ogroženosti. Bo lahko ljubljen, srečen, uspešen in notranje izpopolnjen.

Prispevki

VEČ PRISPEVKOV

Izdelki – le najboljše za vas in vaše najmlajše

Ogled vseh izdelkov