Zdrav otrok

Integrativna pediatrija

Petra Fidler, dr.med., spec. pediatrije

Terapevtka medicinske hipnoze

Bodi to kar si, vse ostalo je že zasedeno. "Oscar Wilde"

Moč medicinske hipnoze

Hipnoza je naravno, prijetno stanje človeškega uma, ki se lahko pojavi spontano ali pa ga sproži usposobljen hipnotizer. Je varna in neinvazivna terapevtska tehnika, ki jo izkušen hipnoterapevt s pomočjo sprostitvenih tehnik in sugestij uporabi kot orodje za doseganje pozitivnih sprememb v čustvovanju, vedenju in tako pomaga ljudem pri reševanju različnih težav, izboljšanju dobrega počutja ali doseganju osebnih ciljev.

Kljub mnogim mitom in napačnim predstavam, hipnoza ni nadzor uma ali izguba nadzora nad njim. Oseba v hipnotičnem stanju ostane budna in zavedna, vendar je njegova pozornost osredotočena navznoter, kar omogoča, da se dosežejo globlje plasti uma in podzavesti, vendar še vedno ohranja nadzor nad svojimi dejanji ter se ne more prisiliti, da bi storila nekaj, kar nasprotuje njenim vrednotam ali prepričanjem. 

Medicinska hipnoza za otroke in mladostnike

INTEGRATIVNA PEDIATRIJA

Medicinska hipnoza za otroke in mladostnike

Učinkovito orodje za obvladovanje težav

Hipnoza pri otrocih in mladostnikih je podobna kot pri odraslih. Terapevt mora ustvariti varno in zaupanja vredno okolje ter prilagoditi sugestije tako, da so primerne za njihovo starostno skupino. Hipnotično stanje otrokom ni tuje, saj podobno stanje pogosto doživljajo od zgodnjega otroštva ob uspavankah, zibanju, pomirjujoči glasbi, pozneje jih posrka vase zanimiva zgodba ali igra, pogovori o stvareh, ki jih zelo zanimajo. 

Izkušen hipnoterapevt s pristopi, osredotočenimi na rešitve, vstopi v domišljijski svet otrok in mladostnikov, ki tako lažje dosežejo pozitivne spremembe v čustvovanju, vedenju in doživljanju sveta okoli njih.

Varna in učinkovita uporaba hipnoterapije je zagotovljena le pod vodstvom izobraženega strokovnjaka, ki razume resnične možnosti in omejitve terapije s hipnozo ter razume posebne potrebe in izzive otrok in mladostnikov.

Kako medicinska hipnoza pomaga otrokom in mladostnikom?

 • Izboljšanje samozavesti
 • Obvladovanje stresa
 • PREMAGOVANJE STRAHOV IN TESNOBE (STRAH PRED TEMO, VIŠINO, ZOBOZDRAVNIKOM, IGLAMI,….)
 • IZBOLJŠANJE POZORNOSTI IN KONCENTRACIJE
 • IZBOLJŠANJE ŠOLSKE USPEŠNOSTI
 • SPOPRIJEMANJE Z OBČUTKI ŽALOSTI ALI JEZE
 • POVEČANJE MOTIVACIJE
 • tiki 
 • jecljanje
 • DEBELOST (POMOČ IN PODPORA PRI UVAJANJU SPREMEMB V PREHRANI IN SPREMEMBAH ŽIVLJENJSKEGA SLOGA)
 • SPOPRIJEMANJE S PSIHOSOMATSKIMI OBOLENJI
 • URAVNAVANJE BOLEČIN
 • IZBOLJŠANJE SPANJA
 • ZDRAVLJENJE RAZLIČNIH PEDIATRIČNIH TEŽAV (LULANJE V POSTELJO, ZADRŽEVANJE BLATA, MOTNJE SPANJA IN MNOGA DRUGA STANJA…)
 • SPODBUJANJE POZITIVNIH SPREMEMB V VEDENJU (RAZVIJANJE POZITIVNIH MISELNIH VZORCEV IN VEDENJSKIH NAVAD ZA BOLJŠE FUNKCIONIRANJE DOMA, V ŠOLI IN V DRUŽBI.)

Cenik

Medicinska hipnoza
45-60 min 90 €

Zakaj bi mi zaupali?

Petra Fidler, dr.med., spec. pediatrije
Terapevtka medicinske hipnoze

Sem mama, sedaj že »polnoletna«, zdravnica pa še kako leto več. Po končani Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani in opravljeni specializaciji iz pediatrije, sem znanje in izkušnje pridobivala najprej kot pediatrinja neonatologinja v porodnišnici, tako da imam izkušnje z otroci od rojstva naprej. Zadnjih nekaj let sem bila izbrana pediatrinja številnim predšolskim otrokom v zdravstvenem domu ter v okviru Centra za krepitev zdravja vodila projekt Družinska obravnava za zdrav življenjski slog.

Pri svojem delu z otroci in mladostniki ugotavljam, da imajo naši otroci (in posledično starši) veliko težav, ki jih medicina ne zna ali ne zmore odpraviti. Predvsem pa je znotraj javnega zdravstvenega sistema večinoma premalo časa, da bi se lahko resnično posvetili otrokovemu problemu. 

Verjamem v medicino, ampak že dolgo mi ne daje vseh odgovorov, zato znanje iščem tudi drugje. Zanimajo me različna področja alternativnih pristopov in zdravega načina življenja. Tako me je pot pripeljala do Društva za medicinsko hipnozo, kjer sem pod vodstvom mentorja prof. dr. Marjana Pajntarja uspešno pridobila diplomo in naziv Terapevtka medicinske hipnoze. 

Medicinska hipnoza je metoda, ki jo lahko uporabimo kot samostojno terapijo ali kot kombinirano zdravljenje. Če si spremembo resnično želimo, je lahko hipnoza zelo učinkovito orodje, ki tako rekoč nima stranskih učinkov. Kot pediatrinja in terapevtka medicinske hipnoze uporabljam prilagojen pristop, ki temelji na ustvarjanju varnega in podpornega okolja, kjer se otroci in mladostniki počutijo udobno, se sprostijo ter se tako lažje soočijo s svojimi izzivi, individualnimi potrebami in cilji. Moje bogate izkušnje pri delu z otroci zagotavljajo široko paleto pristopov, usmerjenih v rešitve, ki jih s poudarkom na medicinski hipnozi ter na osnovi pediatričnega znanja in izkušenj lahko združim v celostno, individualno obravnavo otroka in njegove družine. 

Tako čudovito je videti ponosne in srečne otroke, mladostnike, pa tudi odrasle, ko na katerikoli način odpravijo marsikatero svojo majhno ali veliko  težavo.