Ekološko certificiran Otroški mavrični bio kompleks je mešanica iz polnovrednih hranil, zasnovan posebej za potrebe otrok in izboljšanje njihovih prehranskih navad. Mešanica vsebuje fino mlet prah ekološkega sadja in zelenjave. Prijeten okus pa temelji na povsem naravnih in premišljeno izbranih sestavinah, ki ga otroci preprosto obožujejo.

Prehransko dopolnilo odlikuje inovativen postopek pridobivanja koncentrirane oblike zelenjave in različnih vrst sadja, ki v simbiozi omogočajo bogato in raznoliko biološko sestavo.

Otroški bio kompleks se priporoča kot prašek za napitek, ki ga lahko zmešamo z vodo ali najljubšo pijačo (priporočamo jabolčni sok), lahko pa ga vmešamo tudi v jogurte in smutije.

Antocianini so rastlinski pigmenti, ki rastline in sadeže obarvajo z rdečo, vijolično ter modro barvo. Med bolj prepoznavne pa spadajo tudi karotenoidi, ki dajo značilno rumeno in oranžno barvo. Rastlinski pigmenti delujejo podobno kot flavonoidi in antioksidanti. Pigmenti kot fitokemične spojine dajejo rastlinam celoten spekter mavričnih barv.

Kompleks vsebuje tudi različne vrste dobrih bakterij, kot je Saccharomyces boulardii, kvasovke, ki učinkujejo ob prehodu skozi prebavni trakt in so lahko koristne za otroke.

blank